Ustrajnost- zašto je važno razvijati je?




Grit je, prema definiciji jednostavnog online prevoditelja, borbenost i ustrajnost. No ne samo to.. Prema definicijama preuzetim iz engleskog jezika, grit je strast i izdržljivost na putu prema dugoročnim ciljevima. Grit znači hodati svojim putem dan za danom. Ne samo tjedan ili mjesec dana, već godinama. 

Uzevši u obzir sve navedeno, najbolji prijevod riječi 'grit' na hrvatski jezik je- ustrajnost. 

Ustrajnost je osobina ličnosti i može se razvijati pravilnim usmjeravanjem i praćenjem. Prvi korak u razvoju ustrajnosti je upoznati samoga sebe. Čovjek je ustrajan kad zna svoju svrhu, kad otkrije u čemu je dobar, u čemu uživa radeći, što ga čini sretnim, što okupira njegovu pažnju, oko čega ima 'strastvene' stavove. 

Djeca su ljudi u malom. Ona itekako znaju što njih zanima, u čemu su ona dobra, što njih čini sretnima. Važno je usmjeriti i pratiti njihov rast.. jer uspon je zahtjevan, put je pun prepreka, ali 'ono nešto' na vrhu vrijedi svakog koraka. 

Svrha svakog pojedinca je individualna, ali ispunjava i obogaćuje ne samo pojedinca već i cijelo društvo! Jer svi smo mi povezane niti u tkanju života. O našim 'bojama' i kvalitetama ovisi 'tkanje društva' u kojem živimo! 

Primjedbe

Popularni postovi