Nemoguća misija: učenje stranog jezika

 



Učenje jezika mnogima izgleda kao nemoguća misija jer jezik je 'živo' i promjenjivo sredstvo komunikacije. Jezik se konstantno mijenja i nadograđuje. Ako se iskreno zapitamo jesmo li ikada zaista do kraja naučili svoj materinji jezik, velika većina nas morala bi priznati da nije.  

Iz toga proizlazi i činjenica da mnogi ljudi proces učenja stranog jezika doživljavaju zastrašujućim, nečime čemu se ne nazire kraj, i zato, prije nego li i započnu učiti, ostanu paralizirani procesom kojem ne vide kraja.  


Dobar jezični coach zna kako razjasniti sam proces učenja, kako to učenje podijeliti u najmanje moguće sadržajne jedinice koje će kasnije, spajanjem, postati cjeline. Također, dobar jezični coach će pomoći svom klijentu da sam postavi svoje jezične ciljeve i vremenski rok u kojem ih planira ostvariti. Na taj način klijent dobiva jasnu predodžbu gdje ide, kako i kada će tamo stići. Klijent preuzima kontrolu nad svojim procesom učenja, a konstantnom povratnom informacijom ostaje motiviran za postizanje krajnjeg cilja! Potpuno individualiziranim pristupom učenje stranog jezika ipak ne ostaje nemoguća misija!  

Primjedbe

Popularni postovi